Grönkålssoppa (lätt måltid)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas bladkål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grönkålssoppa (lätt måltid)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1083 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 3%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 416 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas bladkål > Äts ej

...

Skapat av

Tillagning

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar.
  2. Lägg i den frysta grönkålen och låt den tina.
  3. Rör ut mjölet i lite kallt vatten. Vispa ner mjölblandningen i soppan.
  4. Låt soppan koka cirka 3 minuter. Mixa soppan med stavmixer.
  5. Vispa ner crème fraiche.
  6. Smaksätt med salt, peppar och gräslök.
  7. Servera gärna grönkålssoppan med en klick crème fraiche.

Kockens kommentar

Dubbla ingrediensmängderna per portion om rätten serveras som hel måltid. Om färsk grönkål: Repa (riv) bladen från de grova stjälkarna. Skölj bladen väl. Koka upp vatten, lägg i grönkålen och förväll i 10 minuter. Alternativt sopptillhör kan vara kokta ägghalvor och gratinerad ostsmörgås.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem