Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1083 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 3%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Koka upp vatten och buljongtärningar.
- Lägg i den frysta grönkålen och låt den tina.
- Rör ut mjölet i lite kallt vatten. Vispa ner mjölblandningen i soppan.
- Låt soppan koka cirka 3 minuter. Mixa soppan med stavmixer.
- Vispa ner crème fraiche.
- Smaksätt med salt, peppar och gräslök.
- Servera gärna grönkålssoppan med en klick crème fraiche.
Kockens kommentar
Dubbla ingrediensmängderna per portion om rätten serveras som hel måltid. Om färsk grönkål: Repa (riv) bladen från de grova stjälkarna. Skölj bladen väl. Koka upp vatten, lägg i grönkålen och förväll i 10 minuter. Alternativt sopptillhör kan vara kokta ägghalvor och gratinerad ostsmörgås.