
Terrine de Foie Gras - ugnsbakad ank- eller gåslever
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 58

GBR (GI) / port: 0
Recept: 691 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om Foie Gras > Äts ej
Så ansas rå Foie Gras > Äts ej
Om terrin > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Cellier du Périgord
Tillagning
- Dela hel lever i sina två lober. Skär bort blodkärl med vass kniv utan att förstöra leverns mindre bitar. Se > Så ansas rå foie gras. Salta och peppra rikligt.
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Tryck ner bitarna hårt i en terrin (ugnsfast form med lock). Ringla över armagnac.
- Sätt terrinen i en annan ugnsfast form med hög kant. Fyll på med vatten runt om. Ta ur terrinen och sätt in ugnsformen i ugnen för att bli varm.
- När ugnen åter nått 150ºC sätts terrinen in i ugnen i ugnsformen. Fyll på vatten vid behov. Tillaga i 15-30 minuter enligt önskemål. Efter 15 minuter är levern fortfarande lite rosa).
- Ta ut terrinen ur ugnen och ur fatet. Låt svalna.
- Ställ in i kylskåp i 1-3 dygn. Därefter kan den konsumeras eller frysas för framtida bruk. Fryst vara tinas sakt 2 dygn i kylskåp.
- Servera med vitt bröd och förslagsvis ett sött vitt vin t.ex. ett Monbazillac.