Foie Gras Poêlé - stekt gås- eller anklever
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 10

Kockskolan:

 

Om Foie Gras >

 

 

Så ansas rå Foie Gras >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Foie Gras Poêlé - stekt gås- eller anklever

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 90

GBR (GI) / port: 0

Recept: 902 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 20%

Fett: 5%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 47 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om Foie Gras > Äts ej

Så ansas rå Foie Gras > Äts ej

...

Tillagning

  1. Levern skall vara kall och bör hanteras med handuk för att inte få ett smöraktig yta av handvärmen som gör levern svårhanterad.
  2. Skär levern snett (60° vinkel) i 3 cm tjocka skivor. Kontrollera att inga vener finns kvar.
  3. Skåra skivorna på ovansidan lätt med en vass kniv horisontellt och vertikalt. Salta och peppra.
  4. Tillbehör: Till stekt fettlever passar lätt stekta syrliga äppelskivor utan skal och/eller skalade och stekta kärnfria druvor. Dessa måste tillredas före stekningen av levern. Smaksätt gärna med lite cognac e.d. Annat som passar till är färska fikon och rostade sesamfrön.
  5. Stekning påbörjas strax före den skall serveras. Hetta upp en stekpanna på hög värme i cirka 2 minuter. Sänk värmen till medelhög värme.
  6. Lägg i en eller ett par skivor (inte för många samtidigt) i pannans mitt med den skårade sidan nedåt. Låt steka i 1 till 1,5 minuter. Sänk värmen ytterligare om pannan börjar ryka. Känn efter med stekspade om leverskivan lätt lossar från pannan. Vänd den då. Lyft samtidigt av pannan från värmen.
  7. Luta pannan lätt så att fettet rinner ner i kanten. Ös levern med fettet upprepade gånger under cirka 1,5 minuter. Testa om levern är klar genom ett lätt tryck med tummen mot levern. Den skall då studsa tillbaka.
  8. Servera genast med tillbehör och färsk baguette, samt ett gott rött vin till.

Kockens kommentar

Alternativ tillagningsmetod:
1. Skär i 1 cm tjocka skivor.
2. Mjöla in skivorna.
3. Förslut i plastpåse, lägg i frys. 
4. Ta fram vid behov.
5. Hetta upp fett i stekpanna.
6. Lägg de frysta bitarna direkt i pannan.
7. Stek 3 minuter på var sida tills fin yta.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem