Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 990

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3961 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Karamelliserad lökcrème: Skala och skiva lök. Karamellisera socker i en kastrull. Tillsätt lök och vin. Låt småkoka 1 timme tills löken är riktigt mjuk. Mixa slät med smör och crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
- Syltade rotfrukter: Skala och skär morot, schalottenlök och palsternacka i bitar. Koka mjuka i ättika, socker och vatten.
- Tryffelpotatis: Hacka tryffel. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela potatisarna. Gröp ut innehållet. Mosa med smör, tryffelolja, tryffel, salt och peppar. Forma till bollar. Panera i mjöl, ägg och panko. Fritera gyllenbruna.
- Värm ugnen till 90°C.
- Lammrostbiff: Krydda kött med salt och peppar. Bryn i smör. Baka sedan i ugn till kärntemperatur 56°C. Låt vila 15 minuter innan köttet skärs upp.
Kockens kommentar
En lammrostbiff väger runt 250 gram per styck. Tillsammans med rumpsteken ungefär det dubbla. Läs mer, klicka på ingrediensen.Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött |
Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött |
Rosaröd | 50-55°C | 75% rött |
Rosa | 55-60°C | Rosarött |
Medium | 60-65°C | Rosabrunt |
Välstekt | 65-70°C | Bunrosa |
Genomstekt | 70°C+ | Genombrun |
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något.