Lammrostbiff med tryffelpotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammrostbiff >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lammrostbiff med tryffelpotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 990

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3961 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 671 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas lammrostbiff > Äts ej

...

Skapat av
Svenskt kött

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Karamelliserad lökcrème: Skala och skiva lök. Karamellisera socker i en kastrull. Tillsätt lök och vin. Låt småkoka 1 timme tills löken är riktigt mjuk. Mixa slät med smör och crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
  2. Syltade rotfrukter: Skala och skär morot, schalottenlök och palsternacka i bitar. Koka mjuka i ättika, socker och vatten.
  3. Tryffelpotatis: Hacka tryffel. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela potatisarna. Gröp ut innehållet. Mosa med smör, tryffelolja, tryffel, salt och peppar. Forma till bollar. Panera i mjöl, ägg och panko. Fritera gyllenbruna.
  4. Värm ugnen till 90°C.
  5. Lammrostbiff: Krydda kött med salt och peppar. Bryn i smör. Baka sedan i ugn till kärntemperatur 56°C. Låt vila 15 minuter innan köttet skärs upp.

Kockens kommentar

En lammrostbiff väger runt 250 gram per styck. Tillsammans med rumpsteken ungefär det dubbla. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem