
Lammracks provencale med sparris och potatissallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 437

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1747 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om provencale ¤ Äts ej
Så lagas lammracks > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Svenskt kött
Tillagning (20 min + 2 tim )
- Skala och riv vitlök. Hacka timjan. Blanda samman alla ingredienser till dressingen. Ställ svalt.
- Blanda ingredienserna till marinaden. Marinera kött i 2 timmar.
- Förväll sparris i saltat vatten. Kyl i kallt vatten. Skär potatis i bitar. Skala och skiva rödlök. Skiva tomat. Riv citronskal.
- Krydda köttet och stek 3 minuter per sida.
- Blanda samman sparris, potatis, sallat, lök, tomater, kapris och citron. Krydda med svartpeppar. Placera köttet ovanpå salladen. Dekorera med timjan och vitlöksgroddar.