Citronmarinerade dubbla lammkotletter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammkotletter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citronmarinerade dubbla lammkotletter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 677

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2707 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 12%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 365 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas lammkotletter > Äts ej

...

Skapat av
Svenskt kött

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Marinad: Halvera citronskivor. Krossa vitlök. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg kött i en plastpåse. Häll i marinaden. Marinera i 2 timmar.
  2. Värm ugnen till 200ºC.
  3. Tillbehör: Klyfta potatis. Skiva zucchini. Lägg potatisen i en långpanna. Ringla över olja. Ugnstek potatisen cirka 15 minuter tills den är mjuk. Tillsätt zucchinin när 5 minuter återstår. Strö över salt och peppar.
  4. Kotletter: Torka av köttet. Stek eller grilla det 3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.

Kockens kommentar

Att steka kotletterna 3 minuter per sida ger väl genomstekt kött. 1-1,5 minuter är mer passande för rosa eller medium stekt kött enligt Kockskolan. Läs mer > Så lagas lammkotletter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem