Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2455 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas lammbog > Äts ej
Så grytkokas lammkött > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Svenskt kött
Tillagning (1 tim )
- Tärna kött. Skär morot och kålrot i stavar. Skiva purjolök. Hacka gräslök och persilja.
- Koka upp vatten med salt. Lägg i köttet. Koka cirka 30 minuter.
- Tillsätt morot och kålrot. Koka ytterligare 10 minuter tills köttet är mört. Tag upp kött och grönsaker.
- Sås: Sila kokspad i en kastrull. Tillsätt fond. Blanda mjöl och grädde. Rör ner i buljongen. Tillsätt purjolök. Koka upp. Sänk värmen och sjud 5 minuter.
- Lägg tillbaka kött och morötter i såsen och koka upp. Krydda med citronjuice, socker, salt och peppar. Blanda i kryddgrönt före servering.
- Servera med kokt potatis och citronskivor.
Kockens kommentar
Med "lammbog" avses ofta även tjockbringan, som också kan användas. Den är fettrikare och ger extra smak. Läs mer, klicka på ingrediensen.Frikassera innebär att först bryna köttbitar i smör och sedan tillsätta vätska vari köttet får koka färdigt, det vill säga en form av bräsering. Serveras rätten i ljus sås kallas den frikassé. Vanligtvis frikasseras fågel och speciellt höns/kyckling, men även ljust kött av kalv eller lamm. Läs mer > Om frikassé.