Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 737

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2947 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas lammbog > Äts ej
Så grytkokas lammkött > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Svenskt kött
Tillagning (1 tim )
- Tärna kött. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva morot. Riv ingefära. Hacka chili.
- Bryn kött, gul lök och morötter i omgångar i stekpanna. Lägg över i en gryta.
- Tillsätt alla kryddor, vitlök, ingefära och chili. Häll på buljong. Salta. Koka upp. Sänk värmen och sjud cirka 50 minuter tills köttet är mört.
- Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackningen.
- Red grytan med ljus maizenaredning. Koka 3 minuter. Krydda med citronsaft.
- Servera med ris och yoghurt.