
Ragu på glögg och kanelbräserad lammbog, katrinplommon och rostade kastanjer med ört och vitlöksstekt potatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 769

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3075 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas lammbog > Äts ej
Så grytkokas lammkött > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Svenskt kött
Tillagning (2 tim )
- Skala och skär lök, vitlök och morot i bitar. Skär purjolök och selleri i bitar. Skär kött i 3x3 cm stora bitar. Krydda köttet med salt och peppar.
- Bryn i en stor gryta med smör. Tillsätt kanel, grönsaker, lagerblad och timjan. Häll på glögg och buljong. Koka upp. Sänk värmen. Sjud tills köttet är mört, cirka 1½ timme.
- Värm ugnen till 200ºC.
- Kastanjer: Gör ett kryss i kastanjers spetsiga del. Lägg i en torr, uppvärmd stekpanna som tål ugn. Rosta cirka 15 minuter i ugnen. Rör om ett par gånger under tiden. När kastanjerna spricker är de färdiga. Låt dem svalna något. Skala och dela dem. Alternativt: Skala valnötter och rosta dem 3 minuter i torr, het stekpanna.
- Sky: Ta ur köttet. Sila kokspadet. Reducera tills cirka 4 dl återstår. Red med arrowrot utrörd i vatten. Koka upp. Sänk värmen och sjud 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg i köttet.
- Potatis: Skala och tärna potatis i 1x1 cm stora bitar. Krossa vitlök. Blanda potatis med vitlök. Stek i smör i panna eller ugn 225ºC cirka 15 minuter. Krydda med salt och peppar. Strö över repad rosmarin.
- Värm kött och sås. Tillsätt plommon och kastanjer eller nötter. Låt bli varmt. Servera med potatis.