Ragu på glögg och kanelbräserad lammbog, katrinplommon och rostade kastanjer med ört och vitlöksstekt potatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas lammbog >

 

 

Så grytkokas lammkött >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ragu på glögg och kanelbräserad lammbog, katrinplommon och rostade kastanjer med ört och vitlöksstekt potatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 769

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3075 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 721 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas lammbog > Äts ej

Så grytkokas lammkött > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Svenskt kött

Tillagning (2 tim )

  1. Skala och skär lök, vitlök och morot i bitar. Skär purjolök och selleri i bitar. Skär kött i 3x3 cm stora bitar. Krydda köttet med salt och peppar.
  2. Bryn i en stor gryta med smör. Tillsätt kanel, grönsaker, lagerblad och timjan. Häll på glögg och buljong. Koka upp. Sänk värmen. Sjud tills köttet är mört, cirka 1½ timme.
  3. Värm ugnen till 200ºC.
  4. Kastanjer: Gör ett kryss i kastanjers spetsiga del. Lägg i en torr, uppvärmd stekpanna som tål ugn. Rosta cirka 15 minuter i ugnen. Rör om ett par gånger under tiden. När kastanjerna spricker är de färdiga. Låt dem svalna något. Skala och dela dem. Alternativt: Skala valnötter och rosta dem 3 minuter i torr, het stekpanna.
  5. Sky: Ta ur köttet. Sila kokspadet. Reducera tills cirka 4 dl återstår. Red med arrowrot utrörd i vatten. Koka upp. Sänk värmen och sjud 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg i köttet.
  6. Potatis: Skala och tärna potatis i 1x1 cm stora bitar. Krossa vitlök. Blanda potatis med vitlök. Stek i smör i panna eller ugn 225ºC cirka 15 minuter. Krydda med salt och peppar. Strö över repad rosmarin.
  7. Värm kött och sås. Tillsätt plommon och kastanjer eller nötter. Låt bli varmt. Servera med potatis.

Kockens kommentar

Med "lammbog" avses ofta även tjockbringan, som också kan användas. Den är fettrikare och ger extra smak. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem