Nils-Emils lammgryta med karljohansvamp
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas lammbog >

 

 

Så grytkokas lammkött >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Nils-Emils lammgryta med karljohansvamp

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 646

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2585 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 596 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas lammbog > Äts ej

Så grytkokas lammkött > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Svenskt kött

Tillagning (1 tim 45 min )

  1. Skala och skiva lök. Ansa och skär svamp och morötter i bitar. Tärna kött i 2x2 centimeter stora bitar. Krydda köttet med salt och peppar.
  2. Bryn köttet i en gryta med smör. Ta ur. Bryn lök, svamp och morot. Lägg i köttet. Häll på buljong.
  3. Sjud tills köttet är mört, cirka 1-1½ timme.
  4. Tillbehör: Skala och koka potatis. Lättkoka valfria grönsaker.
  5. Redning: Blanda samman grädde och mjöl till en redning. Rör ner i grytan. Koka upp. Sänk värmen och sjud 3 minuter.
  6. Smaksätt med gelé, salt och peppar i grytan. Koka upp. Strö över persilja.

Kockens kommentar

Med "lammbog" avses ofta även tjockbringan, som också kan användas. Den är fettrikare och ger extra smak. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Nils Emil Ahlin, född 1939, är en känd svensk krögare och kokboksförfattare. Under många år drev han i Stockholm restaurangerna Källaren Diana i Gamla stan, Nilsemil på hörnan och Nilsemils Bakficka på Södermalm, Ulla Winbladh på Djurgården och Värdshuset Clas på Hörnet i Vasastan.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem