
Kryddig frityrsmet med kikärtsmjöl
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 261

GBR (GI) / port: 13
Recept: 522 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 4%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 6%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om frityrsmet > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Om fettupptag > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Matmolekyler
Tillagning
- Vispa samman alla ingredienserna utom bakpulvret till jämn, trögflytande smet. Tillsätt mer vatten eller mjöl till lagom konsistens. Krydda enligt förslag eller enligt eget önskemål.
- Ställ smeten kallt i minst 1 timme.
- Ta ut smeten och vispa snabbt ner bakpulvret. Sikta gärna pulvret över smeten genom en trådsil (tesil) så att det fördelas jämt över ytan innan det rörs ner.
Kockens kommentar
Detta är ett indiskt frityrsmetsrecept utan vetemjöl och ägg som ger en mjuk, matig, mättande frityrskorpa. Kikärtsmjölet ger en lite besk och bönig smak vilket bör balanseras med kryddor av olika slag. Servera gärna myntayoghurt till maten. Läs mer > Om frityrsmet.
Näring: Den frityrsmet som behövs görs alltid i större mängd än vad som fastar på varan = det som äts. Likaså äts inte frityroljan, men en viss del sugs upp i paneringen. Vill man få ordning på portionsvikt och näringsvärden anges beräknad konsumtionsmängd och fettupptag i ingredienslistan enligt följande mall. Läs mer > Näringsberäkna panering.