Frityrsmet med vodka
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 223
Kcal / portion: 270
GBR (GI) / port: 9
Recept: 1623 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 2%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om fritering > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Om fettupptag > Äts ej
...
Skapat av
Matmolekyler
Tillagning (5 min )
- Förbered råvarorna, skär i mindre bitar. Se till att varorna är torra så fastnar smeten bättre.
- Hetta upp frityrolja till cirka 170°C.
- Vispa samman ingredienserna straxt före användning. Det gör inget om smeten är lite klimpig.
- Doppa bitarna i frityrsmet.
- Lägg ner några bitar i frityroljan med en hålslev. Lägg inte i för många åt gången, vilket sänker temperaturen alltför mycket.
- Ta upp bitarna med hålslev när de fått fin färg efter ett par minuter.
- Lägg att rinna av på flera lager hushållspapper.
Kockens kommentar
Detta är en tunn, tempuraliknande smet som ger ett tunt krispigt skal. Vodka gör att mindre gluten bildas vilket gör degkappan extra krispig, sprit förångas snabbare än vatten. Det är viktigt att smeten inte vispas samman lång tid i förväg. Läs mer > Om frityrsmet.
Näring: Den frityrsmet som behövs görs alltid i större mängd än vad som fastar på varan = det som äts. Likaså äts inte frityroljan, men en viss del sugs upp i paneringen. Vill man få ordning på portionsvikt och näringsvärden anges beräknad konsumtionsmängd och fettupptag i ingredienslistan enligt följande mall. Läs mer > Näringsberäkna panering.