
Frityrsmet till Fish (and Chips)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 158

GBR (GI) / port: 8
Recept: 317 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 1%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om fritering > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Om fettupptag > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning
- Vispa upp äggvita till fast skum.
- Blanda mjöl, öl och salt väl till en jämn smet. Smaksätt eventuell med lite curry.
- Vänd ner äggvispet.
Kockens kommentar
Det finns olika varianter av frityrsmet till Fish & Chips. Standard är vetemjöl och ljust eller mörkt kallt öl. Oftast ingår också uppvispat ägg. Curry kan blandas i smeten eller användas som krydda på maträtten. En deciliter smet är lagom till 2-3 fiskbitar. Läs mer > Om frityrsmet. Se recept > Fish and chips.
Näring: Den frityrsmet som behövs görs alltid i större mängd än vad som fastar på varan = det som äts. Likaså äts inte frityroljan, men en viss del sugs upp i paneringen. Vill man få ordning på portionsvikt och näringsvärden anges beräknad konsumtionsmängd och fettupptag i ingredienslistan enligt följande mall. Läs mer > Näringsberäkna panering.