
Tentsuyu, japansk dippsås till tempura
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 111

GBR (GI) / port: 4
Recept: 333 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 0%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om frityrsmet > Äts ej
Färdig tempurasås } Äts ej
Om dippsåser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Yummies4Dummies" under bilden. Ingredienser till filmrecept = ingrediens Fimreceptet.
- Blanda soja, mirin och sake. Tillsätt socker och kombu. Låt stå i minst en halvtimme.
- Koka upp såsen. Ta ut kombu innan det börjar koka och lägg i bonitoflingorna. Låt sjuda i ett par minuter. Sila såsen. Låt svalna.
Kockens kommentar
Det finns lite olika sätt att tillreda denna sås, här två varianter. Såsen används som dippsås till tempura, det vill säga friterade räkor och grönsaker. Kan också användas till soppor eller som smaksättare. Läs mer > Om tempura. Se recept via länk nedan. > Klassisk tempura. Läs mer om ingredienserna, klicka på respektive ingrediens. Det finns färdig tempurasås att köpa, företrädesvis i asiatiska butiker.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)