Gi-fröknäcke
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Om finknäcke >

 

 

Om GI-metoden >

 

 

Vattenreduktion bröd

-2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gi-fröknäcke

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 540

Kcal / portion: 163

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1305 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 38%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 8%

Portionsvikt: 30 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om finknäcke > Äts ej

Om GI-metoden > Äts ej

Vattenreduktion bröd -2.0 dl -0%

...

Skapat av
Lotta79

Tillagning

  1. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Tillsätt oljan och rör om.
  3. Koka upp och tillsätt det heta vattnet.
  4. Tryck ut smeten på en plåt mellan två bakplåtspapper.Strö på flingsalt.
  5. Grädda ugn 150 grader cirka i timme

Kockens kommentar

Fröknäcken räknas som fint knäckebröd, läs mer > Om finknäcke.


Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat hårt knäckebröd är cirka 8%, och cirka 2 dl (2,5 cl/bröd) vatten i degen har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än vätska som tillsatts beror på att mjöl innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem