Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 540

Kcal / portion: 163

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1305 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 38%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 8%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om finknäcke > Äts ej
Om GI-metoden > Äts ej
Vattenreduktion bröd -2.0 dl -0%
...
![]()
Skapat av
Lotta79
Tillagning
- Blanda de torra ingredienserna.
- Tillsätt oljan och rör om.
- Koka upp och tillsätt det heta vattnet.
- Tryck ut smeten på en plåt mellan två bakplåtspapper.Strö på flingsalt.
- Grädda ugn 150 grader cirka i timme
Kockens kommentar
Fröknäcken räknas som fint knäckebröd, läs mer > Om finknäcke.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat hårt knäckebröd är cirka 8%, och cirka 2 dl (2,5 cl/bröd) vatten i degen har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än vätska som tillsatts beror på att mjöl innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd.