
Krämig spagetti med bacon, svartpeppar och citronörter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 497

GBR (GI) / port: 26
Recept: 1989 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citronörter
Örtkryddor finhackad 0.5 dl 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
...
![]()
Skapat av
Oatly
Tillagning (20 min )
- Koka ihop Oatly iMat ("havregrädde") ett par minuter. Ta bort kastrullen från värmen. Vispa i äggulor. Tillsätt lite salt och pressad vitlök. Håll varm utan att koka.
- Bryn bacontärningar lätt knapriga utan att bränna.
- Finhacka örter. Riv skalet av citron. Blanda med örterna.
- Koka spagetti i rikligt med lättsaltat vatten. Den bör vara mjuk men ändå spänstig. Låt rinna av. Vänd ned i iMat-såsen. Rör om. Strö över bacon, svartpeppar och citronörter. Servera genast.
Kockens kommentar
En smalare variant av spagetti carbonara. Citron- och örtblandningen sätter en fräsch touch på den krämiga såsen. Oatly iMat är en vegetabilisk vara som ett alternativ till matlagningsgrädde tillverkad av havre och alltså inte en mjölkprodukt. Formellt får den inte kallas "grädde".Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.