
Socca, provencalsk kikärtspannkaka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 336

Kcal / portion: 285

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1142 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 27%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Häll kikärtsmjöl, salt och vatten i en bunke. Vispa ordentligt tills helt slätt, gärna med elvisp. Tillsätt olivolja, timjan och rosmarin. Låt stå och svälla 1 timme.
- Hetta upp en stekpanna ordentligt. Häll i rikligt med olivoja, man ska nästan fritera pannkakorna. Häll 1/2 till 1 dl smet i pannan. Vicka ut smeten i pannan. Stek tills brun i kanterna.
- Dela på mitten. Vik ihop varje del några gånger. Lägg över på tallrik. Stek resten på samma sätt.
- Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Ät genast.