Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 369

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1477 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 14%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Ramekinform 2 dl > 4.0 styck Äts ej
Så lagas suffléer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200°C. Smöra portionsformar noggrant. Vänd runt socker så att det täcker alla ytor. Ställ in i kylen. Bryt choklad ned i en skål.
- Smält smör på låg värme. Vispa i mjöl tills slätt. Tillsätt mjölk lite i taget under vispning. Koka upp under vispning. Ställ att svalna ett par minuter.
- Skilj äggulor från vitor. Tillsätt äggulorna i såsen, ett i taget under vispning. Häll såsen över chokladen. Rör tills all choklad har smält.
- Tillsätt citronjuice och 1/3 av den större mängden socker till äggvitorna. Vispa tills skummig. Tillsätt resten av sockret. Vispa till ett hårt skum. Det är klart när man kan vända bunken upp och ned.
- Vänd ner 1/3 av äggvitan i smeten. Blanda väl. Vänd ner resten av äggvitan försiktigt med en slickepott.
- Ta ut formarna ur kylen. Fyll hela vägen upp med smeten. Stryk gärna av över kanten.
- Grädda på nedersta falsen 12-15 minuter. Tills suffléerna har rest sig ordentligt och fått en fin yta.
Kockens kommentar
Det går förstås bra att använda kakaopulver istället för choklad. 1,5 msk blandas i smeten efter äggulorna. Efter en stor middag med flera rätter blir det för stora portioner med 4 stycken. Använd mindre formar och gör 6-8 i stället.