
Ratatouille, blandade grönsaker från Provence
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 27

Kcal / portion: 87

GBR (GI) / port: 1
Recept: 521 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Skala och grovhacka lök. Skala och finhacka vitlök. Skär paprika, zucchini och aubergine i 2 centimeter stora kuber.
- Värm olivolja i en stekgryta eller stor kastrull. Fräs lök och vitlök utan att det tar färg.
- Tillsätt auberginen, zucchinin och paprikan. Fräs ytterligar några minuter.
- Tillsätt krossade tomater. Rör om. Tillsätt timjan, rosmarin, lagerblad, socker, tabasco, salt och peppar. Koka under lock cirka 20 minuter, gärna längre.
- Serveras som tillbehör till kött, kyckling eller fisk. Eller till pasta. Ratatouille blir godare om den får stå i kylen över natten. Värm innan servering.
Kockens kommentar
Ratatouille har sitt ursprung från Nice i Frankrike. Ordet från det occitanska (sydfranska) " ratatolha" och närbesläktat med franskans "ratouiller" och "tatouiller" med betydelsen att röra om. Från slutet av 1700-talet i betydelsen "grov gryta". Dagens recept härstammar från början av 1900-talet.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)