Ratatouille, blandade grönsaker från Provence
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

 

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ratatouille, blandade grönsaker från Provence

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 27

Kcal / portion: 87

GBR (GI) / port: 1

Recept: 521 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 327 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Skala och grovhacka lök. Skala och finhacka vitlök. Skär paprika, zucchini och aubergine i 2 centimeter stora kuber.
  2. Värm olivolja i en stekgryta eller stor kastrull. Fräs lök och vitlök utan att det tar färg.
  3. Tillsätt auberginen, zucchinin och paprikan. Fräs ytterligar några minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater. Rör om. Tillsätt timjan, rosmarin, lagerblad, socker, tabasco, salt och peppar. Koka under lock cirka 20 minuter, gärna längre.
  5. Serveras som tillbehör till kött, kyckling eller fisk. Eller till pasta. Ratatouille blir godare om den får stå i kylen över natten. Värm innan servering.

Kockens kommentar

Ratatouille har sitt ursprung från Nice i Frankrike. Ordet från det occitanska (sydfranska) " ratatolha" och närbesläktat med franskans "ratouiller" och "tatouiller" med betydelsen att röra om. Från slutet av 1700-talet i betydelsen "grov gryta". Dagens recept härstammar från början av 1900-talet.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem