Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 442

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1327 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Skala och skär potatisarna i små tärningar. Pytten kan tillredas med råstekt potatis eller med kokt potatis (rester).
- Hetta upp matfett i panna på hög värme. Stek potatistärningarna knaprigt gyllenbruna. Salta, peppra. Lägg åt sidan. Skala och finhacka lök under tiden och tina renskaven om den är fryst.
- Sänk värmen i pannan och fräs löken mjuk i några minuter. Höj temperaturen och tillsätt köttet, som steks hastigt ett par minuter. Salta och peppra.
- Stek ägg i panna på medelvärme.
- Servera pytt i pannan med ägg, inlagd gurka och kokta rödbetor. Garnera gärna med persilja.