Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 428

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1285 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Penne Rigate Barilla 150.0 gram 42%
Olivolja 1.0 msk 9%
Tomatketchup 2.0 msk 3%
...
![]()
Skapat av
moset
Tillagning
Denna rätt går turbosnabbt att göra så börja med att värma på pastavattnet på en gång.
- Koka pastan efter anvisning på paketet.
- Hacka purjolök och stek i stekpanna med lite olivolja.
- Öppna och häll lättcréme fraiche i stekpanna, tillsätt tonfiskköttet, hackade soltorkade tomater, pressad vitlök och hackad spenat. Låt koka ihop ett par minuter med medelhög värme.
- Serverva tonfisksåsen med pasta och grönsallad.
Kockens kommentar
Detta recept är tagen ur en stressig måndagskväll när magen kurrade och tiden började ticka sent. Det går lika bra att byta ut tonfisken mot ex. kyckling.Receptet brukar räcka för oss till 4 st mellanstora portioner vilket gör att kalorierna sänks en aning(354kcal).