Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 114

GBR (GI) / port: 2
Recept: 458 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Skär av toppen på varje tomat. Skär även av yttersta delen av bottnen, så den kan stå utan att tippa. Gröp ur kärnorna med en sked.
- Gör små glasskulor och fyll tomaterna. Ställ dem på ett fat. Garnera med lite basilika och krydda med nymald svartpeppar.
Kockens kommentar
De magiskt goda småtomaterna bildar en komplex enhet med den milda aromatiska vaniljglassen och pepparens styrka.Dryckestips: Den härliga vaniljglassen harmoniserar på ett fantastiskt sätt till viner med bärtoner. Många viner som är gjorda på torkade eller sent skördade druvor passar utmärkt. Våra tankar går till muscatviner, Sauternes eller Eiswein. I norra Italien finns också ett lätt och fräscht mousserande vin som passar utmärkt: Moscato d’Asti.
Receptet är skapat av Johan Blanche.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)