Chartreusemousse med hallonsorbet
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om mousse >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chartreusemousse med hallonsorbet

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 16

Recept: 1806 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 13%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 199 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om mousse > Äts ej

...

Skapat av
SIA glass

Tillagning (20 min + 1 tim )

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter. Smält choklad tillsammans med vatten i ett vattenbad. Låt smeten svalna.
  2. Vispa under tiden äggula, socker och Chartreuse tills det blivit luftigt. Vispa också grädde, inte alltför tjock. Blanda chokladsmeten med äggskummet och grädden.
  3. Krama ur gelatinet. Smält tillsammans med ett par matskedar av moussen i kastrull. Vänd försiktigt ned i smeten. Smaksätt eventuellt med lite mer Chartreuse. Häll upp i portionsglas. Ställ in i kylen.
  4. Vid servering: Lägg en kula hallonsorbet på toppen av glaset. Strö eventuellt över lite råsocker eller rivet limeskal.

Kockens kommentar

Receptet är skapat av Stefan Holmström.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem