
Chartreusemousse med hallonsorbet
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 16
Recept: 1806 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 13%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter. Smält choklad tillsammans med vatten i ett vattenbad. Låt smeten svalna.
- Vispa under tiden äggula, socker och Chartreuse tills det blivit luftigt. Vispa också grädde, inte alltför tjock. Blanda chokladsmeten med äggskummet och grädden.
- Krama ur gelatinet. Smält tillsammans med ett par matskedar av moussen i kastrull. Vänd försiktigt ned i smeten. Smaksätt eventuellt med lite mer Chartreuse. Häll upp i portionsglas. Ställ in i kylen.
- Vid servering: Lägg en kula hallonsorbet på toppen av glaset. Strö eventuellt över lite råsocker eller rivet limeskal.
Kockens kommentar
Receptet är skapat av Stefan Holmström.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)