
Bourbķn Vanilla med petits-choux och melon och blåbärssallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 830

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3321 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 14%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om glass > Äts ej
Om chouxbakelser > Äts ej
Om chouxdeg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
SIA glass
Tillagning (1 tim )
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Chouxdeg: Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt. Vispa i mjöl. Vispa tills smeten släpper bottnen.
- Låt smeten svalna något. Vispa ner ett ägg i taget. Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll. Lägg smeten i spritspåsen. Spritsa ut petits chouxer på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter tills petits chouxerna känns lätta och luftiga. Låt dem svalna på galler. Fyll dem strax före servering.
- Skala melon. Skär i tärningar. Vänd ihop nästan alla melontärningar och blåbär i creme fraiche.
- Servera: Skär av toppen på petits chouxerna. Ställ bottnen på en tallrik. Lägg på melonsalladen så att den kommer ut på tallriken. Lägg på en stor kula vaniljglass. Strö över de resterande melontärningarna och blåbären. Strimla mynta och strö över. Sätt tillbaks petit choutoppen någonstans på anrättningen. Garnera eventuellt med pinjenötter.
Kockens kommentar
Petit choux är ett svenskt begrepp på bakverk som i Frankrike benämns profiteroles (läs mer > Om chouxbakelser). Däremot finns pâte ā choux (chouxdeg) som i Sverige benämns branddeg. Läs mer > Om chouxdeg.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)