Bourbķn Vanilla med petits-choux och melon och blåbärssallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om glass >

 

 

Om chouxbakelser >

 

 

Om chouxdeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bourbķn Vanilla med petits-choux och melon och blåbärssallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 830

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3321 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 14%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 369 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om glass > Äts ej

Om chouxbakelser > Äts ej

Om chouxdeg > Äts ej

...

Skapat av
SIA glass

Tillagning (1 tim )

  1. Förvärm ugnen på 200°C.
  2. Chouxdeg: Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt. Vispa i mjöl. Vispa tills smeten släpper bottnen.
  3. Låt smeten svalna något. Vispa ner ett ägg i taget. Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll. Lägg smeten i spritspåsen. Spritsa ut petits chouxer på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter tills petits chouxerna känns lätta och luftiga. Låt dem svalna på galler. Fyll dem strax före servering.
  5. Skala melon. Skär i tärningar. Vänd ihop nästan alla melontärningar och blåbär i creme fraiche.
  6. Servera: Skär av toppen på petits chouxerna. Ställ bottnen på en tallrik. Lägg på melonsalladen så att den kommer ut på tallriken. Lägg på en stor kula vaniljglass. Strö över de resterande melontärningarna och blåbären. Strimla mynta och strö över. Sätt tillbaks petit choutoppen någonstans på anrättningen. Garnera eventuellt med pinjenötter.

Kockens kommentar

Petit choux är ett svenskt begrepp på bakverk som i Frankrike benämns profiteroles (läs mer > Om chouxbakelser). Däremot finns pâte ā choux (chouxdeg) som i Sverige benämns branddeg. Läs mer > Om chouxdeg.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem