Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 290

Kcal / portion: 2392

GBR (GI) / port: 33
Recept: 2392 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 11%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 6%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 175°C. Smörj brödform med olja.
- Deg: Mät upp alla torra ingredienser i en bunke. Blanda. Tillsätt yoghurt, olja och sirap. Rör ihop till en kladdig deg.
- Häll degen i formen.
- Grädda cirka 75 minuter, eller till innetemperatur 96°C.
- Låt brödet svalna lite. Slå det sedan ur formen. Låt kallna under bakduk.
- Avnjut med färskost, en skiva god ost eller ditt favoritpålägg.