Hemlagad enkel sockerfondant
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 7

Degskrapa >

 

 

Så tillreds kristyr >

 

 

Om fondant >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hemlagad enkel sockerfondant

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 315

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 38

Recept: 2673 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 77%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 121 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Degskrapa > Äts ej

Så tillreds kristyr > Äts ej

Om fondant > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull.
  2. Koka upp och tillsätt glukos.
  3. Stryk med jämna mellanrum insidan av kastrullen runt om ovanför sockerlagen med pensel doppad i vatten (så att det inte bildas sockerkristaller på kanterna vilket kan ge sockerklumpar i den färdiga fondanten).
  4. Koka sockerlagen tills temperatur 118°C uppnåtts. Använd en sockertermometer.
  5. Häll ut lagen på kall yta t.ex. diskbänken. Stänk lite vatten över med handen och låt svalna till rumstemperatur.
  6. Arbeta lagen vit och smidig med en degspade.
  7. Använd fondanten som glasyr av t.ex. mazariner.
  8. Förvaring: Häll upp i burk och droppa lite vatten på ytan för att förhindra skorpbildning. Ställ in i kylskåp.

Kockens kommentar

Detta är en enkel form av fondant lämplig som glasyr till marzarin och  dylikt. Det finns olika fondant - flytande, valsad (som på bild ovan) och chokladfondant. Läs mer > Fondant.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem