Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 314

Kcal / portion: 240

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3599 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 11%
Kolhydrater: 45%
Fibrer: 8%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kungsörnen
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en kransform.
- Skär frukt i grova bitar. Lägg i en kastrull med vatten, farinsocker, kanelstänger och smör. Låt det sjuda på svag värme i cirka 15 minuter. Rör då och då.
- Låt svalna. Tag upp kanelstängerna. Häll blandningen i en skål. Vispa i äggen.
- Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dem i skålen. Blanda om försiktigt. Häll i formen.
- Grädda i cirka 1 timme tills kakan känns torr med sticka.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk