Engelsk krydd- och fruktkaka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 15

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Engelsk krydd- och fruktkaka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 314

Kcal / portion: 240

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3599 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 11%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 8%

Portionsvikt: 76 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Kungsörnen

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en kransform.
  2. Skär frukt i grova bitar. Lägg i en kastrull med vatten, farinsocker, kanelstänger och smör. Låt det sjuda på svag värme i cirka 15 minuter. Rör då och då.
  3. Låt svalna. Tag upp kanelstängerna. Häll blandningen i en skål. Vispa i äggen.
  4. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dem i skålen. Blanda om försiktigt. Häll i formen.
  5. Grädda i cirka 1 timme tills kakan känns torr med sticka.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem