
Kycklingsatay med jordnötssås och grönsaker (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 265

Kcal / portion: 674

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2696 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 21%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Pressa vitlök. Skala och riv ingefära. Blanda marinaden till kycklingen i en skål.
- Dela kyckling i mindre bitar. Lägg i marinaden. Låt marinera minst 20 minuter eller över natten.
- Sätt ugnen på 225ºC. Trä upp kycklingen på spett. Grilla i ugnen cirka 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
- Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka chili. Mosa jordnötter i en mortel.
- Hetta upp en kastrull med rapsolja. Fräs lök, vitlök, chili och jordnötter i någon minut. Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer chili eller currypasta.
- Servera kycklingspetten med såsen och tunna stavar av gurka, morot och rättika.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel