Kycklingsatay med jordnötssås och grönsaker (GI-recept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Honung

1.0 

tsk

Lime färskpressad

0.5 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kycklingsatay med jordnötssås och grönsaker (GI-recept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 265

Kcal / portion: 674

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2696 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 21%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 255 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Honung 1.0 tsk 1%

Lime färskpressad 0.5 styck 0%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Ulrika

Tillagning

  1. Pressa vitlök. Skala och riv ingefära. Blanda marinaden till kycklingen i en skål.
  2. Dela kyckling i mindre bitar. Lägg i marinaden. Låt marinera minst 20 minuter eller över natten.
  3. Sätt ugnen på 225ºC. Trä upp kycklingen på spett. Grilla i ugnen cirka 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  4. Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka chili. Mosa jordnötter i en mortel.
  5. Hetta upp en kastrull med rapsolja. Fräs lök, vitlök, chili och jordnötter i någon minut. Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer chili eller currypasta.
  6. Servera kycklingspetten med såsen och tunna stavar av gurka, morot och rättika.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem