Kycklingsatay med jordnötssås och grönsaker (GI-recept)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 265
            Kcal / portion: 674
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 2696 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 21%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Pressa vitlök. Skala och riv ingefära. Blanda marinaden till kycklingen i en skål.
 - Dela kyckling i mindre bitar. Lägg i marinaden. Låt marinera minst 20 minuter eller över natten.
 - Sätt ugnen på 225ºC. Trä upp kycklingen på spett. Grilla i ugnen cirka 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
 - Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka chili. Mosa jordnötter i en mortel.
 - Hetta upp en kastrull med rapsolja. Fräs lök, vitlök, chili och jordnötter i någon minut. Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer chili eller currypasta.
 - Servera kycklingspetten med såsen och tunna stavar av gurka, morot och rättika.
 
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel