
Lammfärsbiffar med ricotta, persilja och pinjenötter (LCHF-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 690

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2760 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 22%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om kolhydratbantning > Äts ej
Analys LCHF-metoden > Äts ej
...
![]()
Skapat av
LCHF för tjejer
Tillagning
- Strimla kål. Använd kniv, rivjärn eller osthyvel. Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg i kålen. Låt koka upp. Häll av vattnet. Spola kålen kall. Låt vattnet rinna av väl.
- Skala och strimla eller riv morot. Blanda kålen med moroten, majonnäs och senap. Rör ner gräddfil så får du en extra krämig kålsallad. Smaka av med salt och peppar.
- Rosta pinjenötter i torr panna, ej nödvändigt. Grovhacka persilja. Blanda nötter, färs, ricotta, persilja och äggula. Rör ihop till en smidig färs. Smaka av med salt och peppar.
- Stek gärna en provbulle för att kolla kryddningen. Forma färsen till biffar. Stek på medelgod värme. Ett par minuter på varje sida.
- Lägg upp biffarna på en bädd med grönsallad. Droppa god olivolja över. Krydda med flingsalt och och nymald svartpeppar. Servera med coleslaw.