Schweiziskt bondbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal limpor: 2

Baka matbröd med jäst >

 

 

Om ljust matbröd >

 

 

Så bakas ljust bröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Schweiziskt bondbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 265

Kcal / portion: 1599

GBR (GI) / port: 111

Recept: 3198 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 50%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 602 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Baka matbröd med jäst > Äts ej

Om ljust matbröd > Äts ej

Så bakas ljust bröd > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (3 tim )

  1. Deg: Smula ner jäst i en bunke. Värm vatten till fingervarmt (37°C). Häll i och lös upp jästen.
  2. Tillsätt olja, salt och rågsikt. Rör ner vetemjöl lite i taget till degen är smidig och släpper bunkens kanter. Strö över lite mjöl. Låt jäsa under bakduk cirka 1 timme.
  3. Forma: Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda ordentligt. Forma 2 knubbiga limpor. Låt jäsa utan bakduk till dubbel storlek i 30-45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Skär 2-3 snitt med en vass kniv på brödet ovansida.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.
  7. Låt kallna på galler utan bakduk.

Kockens kommentar

Läs mer > Om ljust bröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 1 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem