Fried rice med curry
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillval:

 

Ägg

2.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fried rice med curry

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 488

GBR (GI) / port: 19

Recept: 1952 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 2%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 474 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillval:

Ägg 2.0 styck 6%

...

Skapat av
Santa Maria

Tillagning (40 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på paketet.
  2. Skala räkor. Strimla bacon och kyckling. Skala och hacka lök. Hacka spenat. Kärna ur och hacka tomat. Skiva isbergssallad tunt.
  3. Stek: Fräs lök, bacon och gurkmeja några minuter. Tillsätt kyckling och stek tills genomstekt (5-10 minuter). Tillsätt curry mot slutet.
  4. Tillval: Stek ägg.
  5. Servera: Blanda kycklingen med ris och soja. Tillsätt spenat, räkor, tomater och pressad lime. Toppa med isbergssallad. Stekt ägg läggs ovanpå.

Kockens kommentar

Fried rice är en spännande rätt från Asien som är enkel att göra och perfekt att servera då allt är i samma panna.

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem