Vaniljkräm
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Hermesetas strö }

1.0 

dl

Vetemjöl

2.0 

msk

Majsstärkelse

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vaniljkräm

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 59

GBR (GI) / port: 1

Recept: 357 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 55 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Hermesetas strö } 1.0 dl 8%

Vetemjöl 2.0 msk 18%

Majsstärkelse 2.0 msk 15%

...

Skapat av
jamilahodroj

Tillagning

  1. Gör vaniljkrämen genom att hälla mjölk i en kastrull. Lägg i vaniljsocker och koka sakta upp.
  2. Vispa äggulor och socker i en skål till en ljus och porös smet.
  3. Sikta ner mjölet och majsenan och vispa tills alla ingredienserna är väl blandade.
  4. Tillsätt hälften av den kokande mjölken till äggsmeten, vispa kraftigt och häll sedan över blandningen i mjölken som är kvar i kastrullen.
  5. Koka upp under omrörning. Låt krämen koka i 1 minut.
  6. Ta bort den från värmen och bred ut den på en bricka så att den kallnar snabbt. Täck över krämen med smörpapper så att det inte bir skinn på ytan. Låt den kallna helt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem