Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 683

GBR (GI) / port: 10
Recept: 4096 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C. Skala och hacka lök. Skiva paprika på längden. Finhacka persilja och basilika.
- Bryn löken till gyllenbrun. Tillsätt köttfärs. Rör ned paprika, persilja och basilika i färsen. När paprikan har mjuknat lite, salta och peppra. Ta bort pannan från värmen.
- Vispa ägg. Riv grilloumi. Blanda ned i köttfärsen. Rör om väl.
- Smält smör. Blanda med olivolja. Lägg ut ett ark filodeg. Pensla med smör- och oljeblandningen. Lägg ett ark ovanpå. Pensla även det. Upprepa tills det är fem ark på varandra.
- Bred ut en del av köttfärsen längst kortsidan på filodegen. Vik in långsidorna någon centimenter. Rulla ihop. Pensla med smör- oljeblandning. Gör likadant med återstående filodegskivor.
- Lägg rullarna i en smord ugnsform. Grädda i ugn 30-40 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Servera med en god sallad.