Köttfärs- och paprikarullar i filodeg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

 

Kockskolan:

 

Om filodeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Köttfärs- och paprikarullar i filodeg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 683

GBR (GI) / port: 10

Recept: 4096 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 11%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 326 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om filodeg > Äts ej

...

Skapat av
Fontana

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Skala och hacka lök. Skiva paprika på längden. Finhacka persilja och basilika.
  2. Bryn löken till gyllenbrun. Tillsätt köttfärs. Rör ned paprika, persilja och basilika i färsen. När paprikan har mjuknat lite, salta och peppra. Ta bort pannan från värmen.
  3. Vispa ägg. Riv grilloumi. Blanda ned i köttfärsen. Rör om väl.
  4. Smält smör. Blanda med olivolja. Lägg ut ett ark filodeg. Pensla med smör- och oljeblandningen. Lägg ett ark ovanpå. Pensla även det. Upprepa tills det är fem ark på varandra.
  5. Bred ut en del av köttfärsen längst kortsidan på filodegen. Vik in långsidorna någon centimenter. Rulla ihop. Pensla med smör- oljeblandning. Gör likadant med återstående filodegskivor.
  6. Lägg rullarna i en smord ugnsform. Grädda i ugn 30-40 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Servera med en god sallad.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem