Helstekt lökfylld piementokyckling med ljummen sallad på paprika och zucchini
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Kvisttomater

2.0 

styck

Babyspenat

100.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Helstekt lökfylld piementokyckling med ljummen sallad på paprika och zucchini

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 608

GBR (GI) / port: 1

Recept: 4863 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 502 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Kvisttomater 2.0 styck 1%

Babyspenat 100.0 gram 0%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Värm ugnen till 200°C varmluft (210°C i vanlig ugn).
  2. Skala och skär gul lök och vitlök i skivor. Salta och peppra kyckling inuti och runt om. Gnid in kycklingen runt om med piementon (rökt paprikapulver). Fyll fågelns inre med den skivade löken. Lägg på ett ugnsgaller med en plåt under. Sätt i mitten av ugnen. Baka i cirka 15 minuter så att skinnet får fin färg.
  3. Sänk sedan värmen till 120°C (130°C i vanlig ugn). Baka ytterligare 45-50 minuter. Kolla gärna med termometer vid kycklingens lårben. Ska vara 70°C. Ta ut och låt vila 10-15 minuter innan du skär i den.
  4. Skär zucchini, rödlök, fänkål och paprika i mindre bitar. Läg i långpanna. Salta och peppra. Ripla med hälften av olivoljan. Baka mjuka i ugnen. Med kycklingen på separat plåt om du har varmluftsugn annars baka separat.
  5. Koka potatis mjuk i saltat vatten. Skär i bitar. Blanda med övriga grönsaker. Dressa med olivolja, vinäger, salt och peppar. Toppa med tärnade tomater och spenat. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Detta recept går alldeles utmärkt att laga på vanlig hel kyckling 1-1 ½ kg. Tänk bara på att steka lite kortare tid i ugnen i och med att denna fågel är mindre.

Piemonte är rökt paprikapulver.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem