
Krabbsallad med mörk senapssås och toast västerbotten
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 440

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1762 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 13%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Senap fransk osötad 0.5 msk 0%
Farinsocker 0.5 msk 1%
HP-sås 0.5 dl 3%
...
![]()
Skapat av
Norsk Fisk
Tillagning
- Blanda alla ingredienser till såsen. Låt stå och mogna några timmar.
- Pilla ur köttet från krabba. Spara klorna så hela som möjligt. Lägg inkråmet i en skål. Tillsätt majonnäs och fint skuren gräslök. Smaksätt med skalet från riven citron, salt och vitpeppar. Rör runt försiktigt.
- Riv ost. Blanda med crème fraiche. Bred på hälften av fullkornsbrödskivorna. Lägg de andra skivorna över. Smörstek gyllenbruna.
- Varva allt på tallrikar. Servera på en gång så att toasten är ljummen. Och servera en liten klick mörk senapssås till.
Kockens kommentar
Prova den här matiga och smakrika krabbsalladen. Enkelt att tillaga, men senapssåsen behöver du göra i god tid då den behöver stå och mogna några timmar.Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)