
Citrongräsbuljong med lax, torsk och räkor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 580

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2322 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 2%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Morot 2.0 styck 3%
Gurka 1.0 styck 2%
Salladslök 5.0 styck Äts ej
...
![]()
Skapat av
Norsk Fisk
Tillagning
- Krossa citrongräs med baksidan av en kniv. Skiva chili. Grovhacka koriander. Häll allt i en kastrull med kycklingbuljong tillsammans med fisksås och råsocker. Låt det koka upp. Ställ åt sidan och svalna lite. Sila ner i en ny kastrull. Koka upp igen. Smaka av med limesaft.
- Skär tärningar av laxfilé och torskfilé. Blanda sedan i en skål tillsammans med salt, riven ingefära och chilisås. Låt det marinera.
- Bryt glasnudlarna i bitar. Koka enligt anvisningen på förpackningen.
- Strimla morötter, gurka och salladslök mycket fint.
- Lägg ner fisken i buljongen. Låt soppan få ett snabbt uppkok.
- Fördela grönsaker, räkor och glasnudlar i soppskålar. Slå fisksoppan över.