Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatore
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om pizza >

 

 

Så lagas pizza >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatore

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 838

GBR (GI) / port: 14

Recept: 3350 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 516 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pizza > Äts ej

Så lagas pizza > Äts ej

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning

  1. Deg: Rör ut jäst i fingervarmt vatten. Blanda i de övriga ingredienserna. Låt jäsa under duk i 45 minuter. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Pålägg: Skala och riv potatis. Krama ur all vätska. Skala och skiva lök fint. Blanda potatis och lök med grädde, salt och peppar. Bred ut på en plåt. Baka av i 15 minuter. Låt svalna.
  3. Fisk: Skär torsk i bitar. Tvätta en citron. Riv skalet fint, cirka 1 msk. Blanda citronsaft med citronskal, olivolja och färsk timjan. Låt torsken marinera i citronblandningen.
  4. Kavla ut degen och lägg på en bakpapperklädd plåt. Bred ut potatisblandningen på pizzadegen. Grädda i 5 minuter.
  5. Lägg på marinerad torsk och halverade kronärtkockshjärtan. Grädda i 10 minuter.
  6. Toppa med räkor, rucola och citronklyftor vid servering.

Kockens kommentar

Detta norska recept är en pizza vilken man i Italien skulle benämna pizza pescatore eller alla pescatora, det vill säga pizza med fisk (it. pesca). Pescatore = fiskare, alla pescatora = på fiskarhustrustuns vis.

Alternativ

Pizza frutti di mare

Svensk pizzadeg

Italiensk kalljäst pizzadeg

Italiensk varmjäst pizzadeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem