
Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatore
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 838

GBR (GI) / port: 14
Recept: 3350 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Deg: Rör ut jäst i fingervarmt vatten. Blanda i de övriga ingredienserna. Låt jäsa under duk i 45 minuter. Sätt ugnen på 175°C.
- Pålägg: Skala och riv potatis. Krama ur all vätska. Skala och skiva lök fint. Blanda potatis och lök med grädde, salt och peppar. Bred ut på en plåt. Baka av i 15 minuter. Låt svalna.
- Fisk: Skär torsk i bitar. Tvätta en citron. Riv skalet fint, cirka 1 msk. Blanda citronsaft med citronskal, olivolja och färsk timjan. Låt torsken marinera i citronblandningen.
- Kavla ut degen och lägg på en bakpapperklädd plåt. Bred ut potatisblandningen på pizzadegen. Grädda i 5 minuter.
- Lägg på marinerad torsk och halverade kronärtkockshjärtan. Grädda i 10 minuter.
- Toppa med räkor, rucola och citronklyftor vid servering.