Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 398

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1590 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Dela krabb-benen. Skär i små bitar.
- Finhacka schalottenlök. Fräs i rapsolja utan att det tar färg. Tillsätt honung. Smaksätt med pressad citron och finrivet citronskal.
- Plocka blomkål i buketter. Behåll 1/4 till råstekning. Koka resten av blomkålen i grädde tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Mixa den slät. Smaksätt med salt och vitpeppar.
- Råstek blomkålsbuketterna i rapsolja så att de blir krispiga och får lite färg, cirka 5 minuter.
- Lägg upp purén med krabban och blomkålsbuketterna. Ringla över citronette. Garnera med sallad och körvel.
Kockens kommentar
En fullvuxen kungskrabba väger mer än 14 kg och kan bli över två meter lång. Det är benen som anses vara en delikatess. Serverad med blomkålscrème och citronette förstår du varför.Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)