
Senapssill med äpple och pepparot
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 348

Kcal / portion: 644

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2578 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 29%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Dill 1.0 knippe 1%
Äpple utan skal 1.0 styck 2%
Pepparrot 3.0 cm 1%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Finhacka dill. Blanda senap med socker, vinäger, salt och vitpeppar så att sockret smälter. Tillsätt olja sakta under kraftig omrörning. Blanda sist i dillen.
- Tärna halva äpplet. Blanda i såsen. Riv så mycket pepparrot du klarar av. Blanda i.
- Vänd ner sill i såsen. Skiva resten av äpplet tunt. Lägg upp sillen snyggt. Lägg på äpple. Riv över lite extra pepparrot. Garnera med några dillkvistar.