
Lammrostbiff med nypotatissallad och getostcreme
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 704

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2816 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 120°C.
- Bryn: Salta och peppra lamm. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rostbiffen runtom.
- Ugn: Lägg på en plåt. Stick in en termometer till mitten av köttet. Sätt in i ugnen. Stek till 57°C kärntemperatur. Det tar cirka 30 minuter.
- Tillbehör: Koka potatis i saltat vatten, vattnet ska smaka som havsvatten. Skiva rädisor tunt. Koka sockerärtor snabbt i lättsaltat vatten.
- Dela potatis. Blanda alla ingredienser till salladen. Smaka av med salt och peppar.
- Mixa ost och creme fraiche slätt. Skiva lammet tunt.
Kockens kommentar
Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött |
Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött |
Rosaröd | 50-55°C | 75% rött |
Rosa | 55-60°C | Rosarött |
Medium | 60-65°C | Rosabrunt |
Välstekt | 65-70°C | Bunrosa |
Genomstekt | 70°C+ | Genombrun |
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något.