Lammrostbiff med nypotatissallad och getostcreme
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammrostbiff >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lammrostbiff med nypotatissallad och getostcreme

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 704

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2816 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 10%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 435 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas lammrostbiff > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Bryn: Salta och peppra lamm. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rostbiffen runtom.
  3. Ugn: Lägg på en plåt. Stick in en termometer till mitten av köttet. Sätt in i ugnen. Stek till 57°C kärntemperatur. Det tar cirka 30 minuter.
  4. Tillbehör: Koka potatis i saltat vatten, vattnet ska smaka som havsvatten. Skiva rädisor tunt. Koka sockerärtor snabbt i lättsaltat vatten.
  5. Dela potatis. Blanda alla ingredienser till salladen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Mixa ost och creme fraiche slätt. Skiva lammet tunt.

Kockens kommentar

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem