Citronstekt kycklingklubba med dragondoftande rotfrukter och tzatziki
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Olivolja

1.0 

msk

Salt

 

 

Svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citronstekt kycklingklubba med dragondoftande rotfrukter och tzatziki

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 786

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3146 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 11%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 495 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja 1.0 msk 4%

Salt 0%

Svartpeppar 0%

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 100°C. Salta och peppra klubbor. Stek i panna på skinnsidan på medelhög värme så att skinnet blir krispigt, 5-8 minuter. Vänd och stek cirka 3 minuter på andra sidan.
  2. Lägg på ugnsgallret med en plåt under. Stek i ugnen 30-40 minuter beroende på storlek. Testa gärna med en termometer. Vid 75°C så är köttet fortfarande saftigt och gott.
  3. Under tiden kycklingen går i ugnen. Riv citronskal och vitlök. Blanda med juice från hälften av citron, olivolja och persilja. Slå detta över låren när de kommer ur ugnen.
  4. Skala och skär rotfrukterna i mindre kuber. Gärna så lika som möjligt i storlek, då får de samma koktid. Koka upp en kastrull med vatten och salta rikligt. Lägg i gulbetorna cirka 1 minut innan de övriga rotfrukterna. Koka sedan 3-5 minuter. De ska vara mjuka men inte mosiga. Kyl av i isvatten. Sila sedan. Smält smör i kastrullen. Vänd i rotsakerna. Salta och peppra. Tillsätt citron och dragon.
  5. Halvera gurka på längden. Skrapa ur kärnorna med en sked. Hacka gurkan. Blanda gurkan med 2 nypor salt. Låt stå och dra några minuter. Riv vitlök. Pressa ur vätskan ur gurkan. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med peppar och eventuellt mer salt. Toppa med olivolja. Smaklig måltid!

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem