
Lammtagine med dadlar och tomat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 407

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1627 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim )
- Skala och hacka lök. Bryn kött i en botten på tangine tills de får färg. Fräs löken.
- Slå på tomat, kalvfond och kryddor. Lägg på locket. Koka sakta i 1-1,5 timme.
- Lägg i dadlar. Koka i ytterligare 15 minuter under lock.
- Smaka av med salt och peppar. Strö över gula russin och nötter. Servera gärna med t ex cous cous, bulgur eller matvete.