Lammtagine med dadlar och tomat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Taginegryta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lammtagine med dadlar och tomat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 407

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1627 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 378 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Taginegryta > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Skala och hacka lök. Bryn kött i en botten på tangine tills de får färg. Fräs löken.
  2. Slå på tomat, kalvfond och kryddor. Lägg på locket. Koka sakta i 1-1,5 timme.
  3. Lägg i dadlar. Koka i ytterligare 15 minuter under lock.
  4. Smaka av med salt och peppar. Strö över gula russin och nötter. Servera gärna med t ex cous cous, bulgur eller matvete.

Kockens kommentar

I brist på tagine används stor gryta eller kastrull.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem