
Kyckling med svamp och lök i lergryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 1163

GBR (GI) / port: 1
Recept: 4652 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 12%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Lägg en lergryta i kallt vatten i cirka 20 minuter.
- Skala borretanalök. Dela champinjoner. Skala morot. Skiva citron.
- Ta upp lergrytan. Lägg i kyckling. Lägg på lök och morötter. Lägg i alla övriga ingredienser. Strö över lite salt.
- Sätt in i kall ugn. Sätt ugnen på 200°C. Låt den stå i cirka 1 timme.
Kockens kommentar
Borretanlök är en liten tillplattad kepalök, en variant av gul lök. Benämns oftast "pärllök" i Sverige vilket är missvisande. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel