Kyckling med svamp och lök i lergryta
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 186
            Kcal / portion: 1163
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 4652 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 12%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Lägg en lergryta i kallt vatten i cirka 20 minuter.
 - Skala borretanalök. Dela champinjoner. Skala morot. Skiva citron.
 - Ta upp lergrytan. Lägg i kyckling. Lägg på lök och morötter. Lägg i alla övriga ingredienser. Strö över lite salt.
 - Sätt in i kall ugn. Sätt ugnen på 200°C. Låt den stå i cirka 1 timme.
 
Kockens kommentar
Borretanlök är en liten tillplattad kepalök, en variant av gul lök. Benämns oftast "pärllök" i Sverige vilket är missvisande. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel