Kyckling med svamp och lök i lergryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vitt vin

2.0 

dl

Grädde

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kyckling med svamp och lök i lergryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 1163

GBR (GI) / port: 1

Recept: 4652 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 12%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 625 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vitt vin 2.0 dl 3%

Grädde 1.0 dl 8%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Lägg en lergryta i kallt vatten i cirka 20 minuter.
  2. Skala borretanalök. Dela champinjoner. Skala morot. Skiva citron.
  3. Ta upp lergrytan. Lägg i kyckling. Lägg på lök och morötter. Lägg i alla övriga ingredienser. Strö över lite salt.
  4. Sätt in i kall ugn. Sätt ugnen på 200°C. Låt den stå i cirka 1 timme.

Kockens kommentar

Borretanlök är en liten tillplattad kepalök, en variant av gul lök. Benämns oftast "pärllök" i Sverige vilket är missvisande. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem