Potatisvåffla med kräftskagen
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 275
            Kcal / portion: 931
            GBR (GI) / port: 9
Recept: 3723 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 19%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kräftstjärtar konserverade 250.0 gram 6%
Majonnäs äkta 2.0 dl 37%
Dill 0.3 kruka 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Skala och riv potatis. Smält smör. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl.
 - Blanda ihop potatis, mjölk och smör. Tillsätt mjölblandningen. Rör ihop till en jämn smet.
 - Hacka dill. Häll av kräftstjärtarna. Blanda med majonnäs och dill.
 - Grädda våfflor. Servera med kräftskagen. Skär en citronklyfta. Lägg på.
 
Förrätter
- Brödförrätt
 - Salladsförrätter ¤
 - (Sallad till maten >)
 - Gröna förrätter
 - Kall förrättssoppa
 - Varm förrättssoppa
 - Blini-, crepes-, våffelförrätt
 - Fiskförrätter
 - Förrätt med räkor, kräftor
 - Hummerförrätter
 - Krabbförrätter
 - Förrätt med musslor
 - Ostronförrätter ¤
 - Övriga skaldjursförrätter
 - Köttförrätter
 - (Sillrätter >)