Bibim guksu - koreansk nudelsallad med broccoli och ägg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om nudlar >

 

 

Om chilisåser >

 

 

Om chilisåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bibim guksu - koreansk nudelsallad med broccoli och ägg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 433

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1732 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 429 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om nudlar > Äts ej

Om chilisåser > Äts ej

Om chilisåser > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Sätt en kastrull med lättsaltat vatten på spisen. Rensa broccoli. Koka upp broccolin i kastrullen. Spola kallt.
  2. Koka äggnudlar enligt förpackningen.
  3. Blanda sambal oelek, sesamolja, sweet chilisås, soja och sesamfrön. Blanda med nudlarna. Smaka eventuellt av med lite salt.
  4. Koka ägg cirka 5 minuter. Skala och klyfta.
  5. Lägg broccoli i botten på skålar. Nudlar ovanpå.  Sist ägg.

Kockens kommentar

Bibim guksu ("omrörda nudlar") är en mycket populär nudelrätt i det koreanska köket. Det äts gärna kall på sommaren. Vad som gör denna rätt speciell från andra kalla nudelrätter är att den är kryddstark och samtidigt sötsyrlig med en gnutta sesamolja. Vanligen används tunna vetemjölsnudlar (somyeon).  

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem