
Stekta kycklingfärsbiffar med quinoa och currykeso
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 673

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2692 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 90°C. Forma färs till burgare. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Krydda burgarna runt om med de olika kryddorna. Bryn på bägge sidor till fin färg. Lägg upp på en plåt. Stek i ugn till en innertemperatur på 70°C.
- Skala och finhacka både lök och äpple. Fräs utan att bränna i olja i en kastrull. Låt löken bli lite mjuk. Tillsätt curry. Fräs cirka 1 minut.
- Häll i apelsinjuice. Koka in i currymixen. Ställ kallt att svalna. Blanda sedan med keso. Smaka av med salt.
- Koka quinoa i vatten med salt cirka 15 minuter under lock. Låt stå och svälla cirka 5 minuter.
- Tvätta och skär ner grönsaker i fina tärningar. Blanda alla ingredienser med vinäger och olja. Servera direkt. Smaklig måltid!
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel