
Vårrullar med köttfärs
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 472

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1889 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vårrullar > Äts ej
Så friterar man > Äts ej
Om vårrulledeg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skala och hacka lök. Strimla vitkål. Skala och hacka vitlök. Riv ingefära.
- Hetta upp en stekpanna med olja. Stek vitkålen och färs till genomstekt. Ha i böngroddar, vitlök, lök och ingefära. Se till att finfördela färsen riktigt. Slå på fisksås, soja och sweet chili. Koka i några minuter under lock. Tag av locket. Låt vätskan koka in.
- Tag ett degark och lägg det framför dig med ett hörn mot dig. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Lägg fyllning på mitten. Vik över det undre hörnet. Vik in sidohörnen mot mitten. Rulla sedan ihop till en rulle. Lägg på en plåt med en fuktig handduk över tills de ska friteras.
- Skala och pressa vitlök. Finhacka chili. Riv skalet på lime och pressa resten. Blanda alla ingredienser till såsen.
- Fritera: Värm olja till 180°C, gärna i fritös. Fritera några vårrullar åt gången i cirka 3 minuter. Låt rinna av. Servera med såsen.