
Wonton - ångade fläskdumplings
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 490

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1961 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vårrulledeg > Äts ej
Ångkokare > Äts ej
Om teriyaki > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (3 tim )
- Fyllning: Lägg köttet i en kastrull. Skala vitlök och ingefära. Strimla ingefära, vitlök och chili. Lägg i kastrullen. Slå på övriga ingredienser. Koka sakta i 2,5-3 timmar tills köttet faller isär. Fyll på med vatten om det behövs.
- Deg: Blanda ihop vetemjöl, salt och hett vatten i en köksmaskin. Kör några minuter till en jämn deg. Låt vila i cirka 30 minuter med fuktig handduk över.
- Kavla ut degen tunt och ta ut rundlar cirka 10 centimeter i diameter. Trava dem med smörpapper emellan och en fuktig handduk runtom och lägg i kylskåpet tills de skall användas.
- Dipsås: Skala och riv ingefära. Skala och pressa vitlök. Pressa lime. Blanda med övriga ingredienser.
- Tillbehör: Lättkoka salladslök, eller förbered annan grönsakstillbehör.
- Wonton: Tag ur köttet och plocka det i småbitar. Koka ihop såsen så den är lite klibbig. Blanda ner köttet.
- Lägg fyllningen på degplattorna. Pensla med lite vatten i kanterna. Vik över och nyp ihop kanterna.
- Ångkoka i cirka 5 minuter eller sjud försiktigt i en stor kastrull med vatten.
- Servera med salladslök eller andra grönsaker. Garnera med sesamfrön.