Wonton - ångade fläskdumplings
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om vårrulledeg >

 

 

Ångkokare >

 

 

Om teriyaki >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Wonton - ångade fläskdumplings

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 490

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1961 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 414 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vårrulledeg > Äts ej

Ångkokare > Äts ej

Om teriyaki > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (3 tim )

  1. Fyllning: Lägg köttet i en kastrull. Skala vitlök och ingefära. Strimla ingefära, vitlök och chili. Lägg i kastrullen. Slå på övriga ingredienser. Koka sakta i 2,5-3 timmar tills köttet faller isär. Fyll på med vatten om det behövs.
  2. Deg: Blanda ihop vetemjöl, salt och hett vatten i en köksmaskin. Kör några minuter till en jämn deg. Låt vila i cirka 30 minuter med fuktig handduk över.
  3. Kavla ut degen tunt och ta ut rundlar cirka 10 centimeter i diameter. Trava dem med smörpapper emellan och en fuktig handduk runtom och lägg i kylskåpet tills de skall användas.
  4. Dipsås: Skala och riv ingefära. Skala och pressa vitlök. Pressa lime. Blanda med övriga ingredienser.
  5. Tillbehör: Lättkoka salladslök, eller förbered annan grönsakstillbehör.
  6. Wonton: Tag ur köttet och plocka det i småbitar. Koka ihop såsen så den är lite klibbig. Blanda ner köttet.
  7. Lägg fyllningen på degplattorna. Pensla med lite vatten i kanterna. Vik över och nyp ihop kanterna.
  8. Ångkoka i cirka 5 minuter eller sjud försiktigt i en stor kastrull med vatten.
  9. Servera med salladslök eller andra grönsaker. Garnera med sesamfrön.

Kockens kommentar

Wontondeg innehåller egentligen också ägg i smeten, här används vanlig vårrulledeg (läs mer > Om vårrulle). Teriyakisås är enkelt att tillaga själv (läs mer > Om teriyaki). Wonton wrappers finns att köpa i asiatiska butiker.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem