Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 288

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1151 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 1%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Banka lätt ut kycklingfiléskivor. Lägg basilikablad och skinka på. Vik dubbel och fäst samman med tandpetare.
- Finhacka schalottenlök. Fräs lök i smör. Tillsätt resterande ingredienser till såsen. Låt sjuda samman tills en god stund tills den reducerats något. Smaka av med salt och peppar.
- Stek kycklingen ett par minuter på varje sida. Häll på såsen som får puttra med ett par minuter.
- Skiva tomat. Skär morötter i mindre bitar. Förväll grönsaker utom tomat lätt i saltat vatten. Låt rinna av. Vid servering steks tomaterna lätt i het panna. Fräs till resterande grönsaker. Krydda med salt och peppar.
- Servera kycklingfiléerna med vinsås och grönsaker. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Tips! Såsen kan redas av med 1/2 tsk arrowrot utrört i lite vatten för simmigare sås. Grönsakerna kan också fräsas utan förvällning längre tid till önskat tuggmotstånd.Kycklingen kan du hitta i frysdisken. Om den är svår att hitta kan du dela kycklingfiléer och krydda med svartpeppar och örter.
Det går bra att byta ut sherry mot rött eller vitt vin.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel