Citrusmarinerad skrei (torsk) med avokadokräm
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitt matbröd

2.0 

skivor

Smör till stekning

 

 

Gräslök

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citrusmarinerad skrei (torsk) med avokadokräm

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 148

GBR (GI) / port: 1

Recept: 591 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 111 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vitt matbröd 2.0 skivor 26%

Smör till stekning 0%

Gräslök 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Skär skreifilé i så tunna skivor som möjligt. Lägg platt på ett fat. Riv skalet av citron. Finhacka chili. Pressa saften ur citronen.
  2. Sockra och salta skreifiléerna. Strö över rivet citronskal, chili och kajennpeppar. Droppa citronsaft över. Låt fisken dra i cirka 15 minuter.
  3. Skala och kärna ur avokado. Pressa saften ur lime. Finhacka vitlök. Mosa avokadon med limesaft och vitlök. Smaka av med salt och socker.
  4. Skär bröd i strimlor. Stek i smör. Lägg på ett papper som drar åt sig fett.
  5. Fördela skreifileérna på portionstallrikar med avokadokräm och strimlor av vitt bröd. Strö över gräslök.

Kockens kommentar

Den här friska och fräscha förrätten verkar mer avancerad än den är. En perfekt start på en god middag.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem