
Citrusmarinerad skrei (torsk) med avokadokräm
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 148

GBR (GI) / port: 1
Recept: 591 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skär skreifilé i så tunna skivor som möjligt. Lägg platt på ett fat. Riv skalet av citron. Finhacka chili. Pressa saften ur citronen.
- Sockra och salta skreifiléerna. Strö över rivet citronskal, chili och kajennpeppar. Droppa citronsaft över. Låt fisken dra i cirka 15 minuter.
- Skala och kärna ur avokado. Pressa saften ur lime. Finhacka vitlök. Mosa avokadon med limesaft och vitlök. Smaka av med salt och socker.
- Skär bröd i strimlor. Stek i smör. Lägg på ett papper som drar åt sig fett.
- Fördela skreifileérna på portionstallrikar med avokadokräm och strimlor av vitt bröd. Strö över gräslök.
Kockens kommentar
Den här friska och fräscha förrätten verkar mer avancerad än den är. En perfekt start på en god middag.Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)